
OVK opleiding - Operationele Veiligheidskunde
Wil jij leren hoe je risico's kunt herkennen en beheersen en hoe je bij kunt dragen aan het veilig (laten) uitvoeren van werkzaamheden? Dan is de opleiding Operationele Veiligheidskunde (OVK) dé opleiding voor jou! Het uitgangspunt van onze opleiding OVK is het aanbieden van een zeer veelzijdige veiligheidskundige opleiding om het gat van VOL-VCA naar Middelbare Veiligheidskunde (MVK) te dichten.
Download onze brochure!
Na het invullen van ons aanvraagformulier kun je onze brochure downloaden.
Door je gegevens achter te laten ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy policy en geef je toestemming dat we je gegevens mogen verwerken.
Wat kan ik na deze opleiding?
De opleiding OVK is door Hobéon-SKO gecertificeerd. Bij het behalen van het diploma word je opgenomen als Operationeel Veiligheidskundige in het register van Hobéon. Hiermee heeft het diploma een bepaalde waarde op de arbeidsmarkt.
Geef veiligheidskundig advies binnen de organisatie waarin jij werkzaam bent. Jij bent hét verlengstuk van de eindverantwoordelijke op het gebied van veiligheid! Na de OVK-opleiding kun je direct doorstromen in de MVK opleiding.
Na de opleiding OVK ben je:
op de hoogte van actuele wet- en regelgeving op het gebied van Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu;
in staat om gevaren en risico's te herkennen;
in staat om te handelen volgens de veiligheidsvoorschriften en aan te spreken op onveilig gedrag;
in staat om werkzaamheden veilig uit te (laten) voeren;
in staat om een RI&E, TRA en LMRA uit te voeren;
Inhoud
Dag 1 Arbozorg en organisatie, taken en positie van de veiligheidskundige (wet- en regelgeving);
Dag 2 RIE, TRA, LMRA en werkvergunning;
Dag 3 Arbeidsplaatsen, markering, signalering, besloten ruimten etc.;
Dag 4 Arbeidsmiddelen, persoonlijke beschermingsmiddelen en signalering, intervisie: probleemstelling en wijze van onderzoek, bedrijfsopdracht;
Dag 5 Gevaarlijke stoffen, brand en explosie, vervoer, milieu, gezondheidsrisico’s;
Dag 6: Examen
Eén van de primaire taken van een veiligheidskundige is het opstellen van een rapportage en het geven van deskundige adviezen. Deze vaardigheden zal je tijdens de opleiding (verder) ontwikkelen.
Toelatingseisen
Voorkennis op niveau VOL-VCA / VAPRO VVII
Waarom Apply?
Kiezen voor Apply betekent kiezen voor persoonlijke begeleiding, kleinschalig en praktijkgericht onderwijs en kwaliteit. Bij Apply dagen we je uit het maximale uit jezelf te halen. Je kiest voor Apply Opleidingen en Advies omdat je bij Apply geen nummer bent. Wij zijn er voor jou en niet andersom. Krijg les van docenten met ruime praktijkervaring en pas de geleerde theorie na het behalen van je diploma meteen toe in de praktijk.
Kosten
Kosten voor de OVK opleiding bedragen € 2.300,- excl. btw.
In dit bedrag zijn alle kosten opgenomen voor wat betreft de les- en werkboeken, begeleiding bij de bedrijfsopdracht, schriftelijk examen, lessen, catering en toegang digitale (ondersteunende) leeromgeving.
Praktische informatie
De totale studiebelasting bedraagt 80 uur. ±40 uur hiervan wordt besteed aan zelfstudie, het opstellen van een bedrijfsopdracht en een schriftelijk examen.
De lessen worden doorgaans om de week gegeven (5 lesdagen). Lesdagen beginnen om 09:30 uur en eindigen om 17:00 uur.
Wij verzorgen de OVK opleiding op diverse cursuslocaties in Zuid- en Midden-Nederland. Kijk voor de exacte locaties bij de beschikbare startdata.
Voor bedrijven: informeer bij ons naar de mogelijkheden voor een OVK incompany training(en).
OVK® is geregistreerd als handelsmerk door Gelling.
Benieuwd naar ervaringen van anderen?
Schrijf je in!
Schrijf je in voor de opleiding OVK. Wij starten in 2022 op verschillende locaties en momenten. Kijk hieronder voor het overzicht.
Waarom kies je voor Apply?
- In de praktijk toepasbare theorie
- Leereffect van mede-cursisten
- Les van veiligheidsexperts
- Persoonlijke begeleiding
- Hoge beoordelingen door oud-studenten