Preventiemedewerker

Eendaagse cursus

Als preventiemedewerker ondersteun je de werkgever als interne deskundige om een veilige en gezonde werkomgeving te bieden aan jezelf en je collega’s. Tijdens de cursus leer je de basis van arbeidsveiligheid.

Prijs
Op aanvraag
Duur
1 lesdag

Krijg jij een aanstelling als preventiemedewerker en wil je weten hoe je deze taak succesvol vervult? Dan is de ééndaagse cursus preventiemedewerker iets voor jou!

Als preventiemedewerker ondersteun je de werkgever als interne deskundige om een veilige en gezonde werkomgeving te bieden aan jezelf en je collega’s. Tijdens deze cursus leer je de basis van arbeidsveiligheid. Je leert hoe je betrokken kunt zijn bij het opstellen van de RI&E (Risico-Inventarisatie & Evaluatie) en hoe je de relevante Arbo wet- en regelgeving kunt toepassen.

Doelgroep

De cursus preventiemedewerker is uitermate geschikt voor de (aankomende) preventiemedewerker(s) die verantwoordelijk is of wordt voor Arbo- en preventietaken binnen de organisatie.

Cursusinhoud

Na afloop beheerst de cursist de volgende onderdelen:

  • kennis van de relevante Arbo wet- en regelgeving;

  • kennis van de taak, plaats en rol van de preventiemedewerker;

  • preventiemedewerker in relatie tot andere deskundigen;

  • rol van de preventiemedewerker binnen de organisatie;

  • de RI&E als centraal document;

  • arbeidsomstandighedenzorg en aansprakelijkheid.

Praktische informatie

Examen
Er wordt geen examen afgenomen. Er wordt wel een certificaat van deelname afgegeven.

Deze cursus wordt online gegeven in ons Virtual Classroom.

Cursus op maat?

Wil je meerdere medewerkers tegelijk trainen? Dan is een incompany training op maat een goede oplossing. Onze maatwerk trainingen sluiten perfect aan op jouw organisatie, leerwensen en ambititie. Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op