Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 0113 - 40 55 88

Nieuws

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over Apply Opleidingen en Advies.

Coronavirus update 14 mei 2020 - Veel gestelde vragen

 Veel gestelde vragen - coronavirus

 

 

 

 

 

 

 

 

Het coronavirus heeft impact op ons allemaal. Aangezien we de gezondheid van onze medewerkers, relaties en cursisten het belangrijkst vinden, volgen wij nauwgezet de adviezen van het RIVM. Dit betekent dat:

  • onze medewerkers zoveel mogelijk thuis werken tot 15 juni.
  • afspraken zoveel mogelijk online of telefonisch plaatsvinden.
  • de fysieke lessen op onze leslocaties geen doorgang vinden tot de zomervakantie.

Contactgegevens:
We blijven bereikbaar via de email, ons algemene telefoonnummer:  0113 – 40 55 88 en onze mobiele nummers. Klik hier voor onze contactgegevens.

 

Wij volgen het nieuws over het coronavirus op de voet. Omdat we ons kunnen voorstellen dat er vragen leven, hebben we een FAQ opgesteld. Deze informatie wordt aangevuld op het moment dat het RIVM of het Ministerie van Binnenlandse Zaken hun adviezen aanpassen.

 

Laatste update: 14 mei 2020, 14:00 uur

 

Update: 
De overheid en het RIVM hebben aangegeven dat de maatregelen rondom beroepsonderwijs verlengd zijn tot 15 juni, gaat Apply na 15 juni weer fysieke lessen verzorgen?
De afgelopen weken hebben wij geïnventariseerd bij onze studenten, opdrachtgevers en opleidingslocaties of wij het fysieke onderwijs op een verantwoorde manier en volgens richtlijnen van het RIVM kunnen inrichten. Uit de gesprekken met studenten, opdrachtgevers en opleidinsgslocaties blijkt dat niet iedereen toestemming heeft om fysiek les te volgen of te mogen inrichten. Om deze reden heeft de directie van Apply besloten om de fysieke lessen na de reguliere zomervakantie op te starten.

 

Dit betekent niet dat het onderwijs volledig stopt, maar alleen dat de leslocaties dicht zijn. Onze cursisten volgen zoveel als mogelijk online les. Zodra het RIVM de richtlijnen versoepelt of aanpast, zullen wij kijken hoe het onderwijs kan worden vormgegeven en of fysiek onderwijs weer mogelijk is.

 

Hoe gaat Apply om met het examenmoment verdediging van het eindwerk (VEW) in mei?

Naar aanleiding van het nieuwe maatregelenpakket van de overheid hebben we besloten om de geplande verdediging van 29 mei 2020 op te schuiven naar vrijdag 19 juni 2020. 
 
Na overleg met het examenbureau is besloten om de verdediging eindwerk niet online af te nemen. We zien teveel risico’s bij het online examineren. Het wel of niet slagen mag niet worden beïnvloed door een haperende internetverbinding of een slechte microfoon.

  
We zullen de verdedigingen kleinschaliger opzetten, een ruimere planning aanhouden en alle nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Mochten er teveel aanmeldingen zijn om voorgaande te kunnen realiseren dan zullen we de verdedigingen spreiden over twee dagen. Er zullen dan ook verdedigingen plaatsvinden op 18 juni, een beslissing daarover word gemaakt na 22 mei.

 

Hebben deze maatregelen gevolgen voor mijn voortgang?

We begrijpen dat je als cursist meer wilt weten over de studievoortgang. Wij doen er alles aan om negatieve gevolgen te beperken en problemen in de aankomende periode gezamenlijk op te lossen. Al onze lopende opleidingen zijn online voortgezet om studievertraging te beperken.

 

Is het kantoor te Goes open?

Ons kantoor in Goes blijft open. De bezetting op kantoor is geminimaliseerd. Voorlopig maken we hier echter geen afspraken. Als er behoefte is aan overleg, neem dan eerst telefonisch contact op.

 

Gaat de Veiligheidsdag in juni door?

Al sinds vorig jaar zijn wij druk bezig geweest met de voorbereidingen van de Veiligheidsdag 2020: onze jubileum editie waar we groots wilden uitpakken. Met pijn in het hart hebben we moeten besluiten om de Veiligheidsdag dit jaar te annuleren. Door de huidige onzekere periode en alle onmogelijkheden waar we tegenaan lopen in de voorbereiding, zien wij geen kans om de Veiligheidsdag op een goede en verantwoorde manier door te laten gaan. 

 

Hoe communiceert Apply rondom het virus?

Apply Opleidingen en Advies monitort de situatie zorgvuldig en anticipeert op mogelijke scenario's. Bij nieuwe ontwikkelingen wordt z.s.m. gecommuniceerd via de website en onze social media kanalen. Onze cursisten informeren we per e-mail of telefonisch.

 

Bij wie kan ik terecht met vragen?

Als je vragen hebt, kun je terecht bij Jacco Gideonse, operationeel manager, per e-mail: jaccogideonse AT applygroep DOT nl of per telefoon: 06 – 12913753.

 

Waar kan ik meer informatie vinden?

RIVM - Rijksoverheid www.rivm.nl 
RIVM - Vragen en antwoorden over het nieuwe coronavirus
RIVM – Veel gestelde vragen over het coronavirus en onderwijs