Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 0113 - 40 55 88

Nieuws

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over Apply Opleidingen en Advies.

Coronavirus update 14 oktober 2020 - Veel gestelde vragen

 Veel gestelde vragen - coronavirus

 

 

 

 

 

 

 

 

Het coronavirus heeft impact op ons allemaal. Aangezien we de gezondheid van onze medewerkers, relaties en studenten het belangrijkst vinden, volgen wij nauwgezet de adviezen van het RIVM. Dit betekent dat:

  • onze medewerkers zoveel mogelijk thuis werken.
  • afspraken zoveel mogelijk online of telefonisch plaatsvinden.
  • onderwijsactiviteiten doorgang vinden met inachtneming van de verscherpte maatregelen.

Contactgegevens:
We blijven bereikbaar via email, ons algemene telefoonnummer:  0113 – 40 55 88 en onze mobiele nummers. Klik hier voor onze contactgegevens.

 

Wij volgen het nieuws over het coronavirus op de voet. Omdat we ons kunnen voorstellen dat er vragen leven, hebben we een FAQ opgesteld. Deze informatie wordt aangevuld op het moment dat het RIVM of het Ministerie van Binnenlandse Zaken hun adviezen aanpassen.

 

Laatste update: 14 oktober 2020, 10:00 uur

 

Update: 

Hoe ziet het onderwijs er op dit moment uit?

Het onderwijs heeft van de overheid een uitzonderingspositie gekregen. Voor het onderwijs geldt: de klassikale lessen blijven doorgang vinden op de leslocaties. Hierbij houden wij rekening met de door de overheid en het RIVM opgelegde maatregelen. In de herfstvakantie (17 oktober t/m 25 oktober 2020) zullen wij de afgelopen periode evalueren. Mochten de maatregelen aangescherpt worden, waardoor wij geen klassikale lessen meer kunnen of mogen verzorgen, gaan we over op online (live) lesgeven. In dat geval nemen we contact met je op over de voortgang van jouw opleiding. 

 

Welke voorzorgsmaatregelen treft Apply om lessen veilig door te laten gaan?

Onze opleidingslocaties hebben alle maatregelen getroffen om bijeenkomsten mogelijk te maken. Er zijn vaste looproutes op de leslocatie ingesteld en zijn er voldoende desinfectiemiddelen aanwezig, zodat iedereen op een veilige manier zijn of haar les kan volgen. Wij zorgen dat de klassen niet te groot worden en de afstand tot elkaar gegarandeerd is. Wij onderzoeken op dit moment de mogelijkheid tot het online meevolgen van lessen voor studenten die niet naar onze opleidingslocaties kunnen of mogen komen.

 

Is het dragen van een mondkapje verplicht op de leslocaties?

Op veel van onze opleidingslocaties wordt het gebruik van een mondkapje dringend geadviseerd. Bij onze opleidingslocatie Postillion Hotel is het dragen van een mondmasker verplicht in de openbare ruimte.

 

Wat te doen bij gezondheidsklachten?

Heb je gezondheidsklachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Blijf thuis. Heb je koorts of ben je benauwd? Dan blijven ook je huisgenoten en/of je gezin thuis. Bescherm jezelf en anderen en laat je testen. Je kunt een afspraak maken via 0800-1202 of via coronatest.nl. De test is gratis.

Meld het direct bij Apply indien bij jou de verdenking bestaat van coronabesmetting en meld je ook ziek via administratie@applygroep.nl  

 

Hebben deze maatregelen gevolgen voor mijn voortgang?

Wij doen er alles aan om negatieve gevolgen te beperken en problemen in de aankomende periode gezamenlijk op te lossen. 

 

Is het kantoor te Goes open?

Ons kantoor in Goes blijft open. De bezetting op kantoor is geminimaliseerd. Voorlopig maken we hier geen afspraken. Als er behoefte is aan overleg, neem dan eerst telefonisch contact op.

  

Hoe communiceert Apply rondom het virus?

Apply Opleidingen en Advies monitort de situatie zorgvuldig en anticipeert op mogelijke scenario's. Bij nieuwe ontwikkelingen wordt z.s.m. gecommuniceerd via de website en onze social media kanalen. Onze cursisten informeren we per e-mail of telefonisch.

 

Bij wie kan ik terecht met vragen?

Als je vragen hebt, kun je terecht bij Jacco Gideonse, operationeel manager, per e-mail: jaccogideonse AT applygroep DOT nl of per telefoon: 06 – 12913753.

 

Waar kan ik meer informatie vinden?

Rijksoverheid - Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen
RIVM – Veel gestelde vragen over het coronavirus en onderwijs

RIVM - Rijksoverheid www.rivm.nl