Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 0113 - 40 55 88

Nieuws

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over Apply Opleidingen en Advies.

De kenmerken van HVK 3.0

Op dit moment zijn we druk bezig met het ontwikkelen van het lesmateriaal voor onze vernieuwde opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK). Deze opleiding gaat namelijk al snel van start: op donderdag 22 november!

 

Voor de inhoud en de structuur van de opleiding wordt er gebruik gemaakt van de Circle van Demming met daarin de fases PlanDoCheck en Act. Apply heeft hier de stap Prepare aan toegevoegd. Door gebruik te maken van deze fases wordt de lesstof op een logische volgorde aangeboden.

 

Goede inhoudelijke lesstof en een heldere structuur zijn niet de enige onderdelen die wij belangrijk vinden in een opleiding. Wat wij minstens zo belangrijk vinden zijn goede persoonlijke begeleiding, praktijkdagen en de docenten die de lessen verzorgen. Graag lichten we deze speerpunten hieronder kort toe.

 

Persoonlijke begeleiding

Bij Apply ben je geen nummer. Wij zien jou als een mens, met een naam en je eigen unieke kennis, ervaring en persoonlijkheid. Wij willen jou graag nog meer kennis bijbrengen, maar tegelijkertijd ook van jou leren! Iedere student heeft zijn eigen rugzak gevuld met kennis en ervaring, hier zijn we erg benieuwd naar.

 

Daarnaast zitten er nooit meer dan 15 studenten in onze klassen. Dit vinden wij belangrijk, zo kunnen we zorgen voor diepgang in de lessen en kunnen we de studenten de persoonlijke begeleiding geven die ze nodig hebben.

 

Tijdens en na de opleiding heb je ook 1 vast aanspreekpunt die dagelijks rechtstreeks bereikbaar is voor al jouw vragen, zowel telefonisch als per mail.

 

Praktijkdagen

Theorie en praktijk staan naar onze mening niet los van elkaar. Om de kloof tussen theorie en praktijk zo klein mogelijk te maken richt Apply gedurende het curriculum een aantal praktijkdagen in.

 

De studenten krijgen de gelegenheid hun eigen bedrijf open te stellen voor een praktijkdag. Een praktijkdag is altijd ingericht rondom een thema dat op dat moment actueel is binnen het bedrijf. Daarnaast komen ook nanotechnologie en (ioniserende) straling aan bod in een praktijkdag. Dit zijn twee onderwerpen die lastig cursorisch zijn toe te lichten. Om dit zichtbaar en begrijpelijk te maken, wordt deze lesdag verzorgd op het NIKHEF te Amsterdam.

 

Vakdocenten

Al onze lessen worden verzorgd door vakdocenten met erg veel ervaring. Per les wordt er gekeken welke specialist binnen het betreffende vakgebied het beste bij de lesdag past. Zo geeft Marcel Vervoort bijvoorbeeld een les over Nanotechnologie en ioniserende straling, Gerdian Jansen over explosieve omgevingen (ATEX) en Paul Hoogerkamp over machine Veiligheid

 

Wil je meer lezen over onze vernieuwde HVK opleiding? Lees dan verder op onze HVK-pagina of download daar de brochure.

 

Gerelateerde nieuwsitems