Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 0113 - 40 55 88

Nieuws

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over Apply Opleidingen en Advies.

Glijgevaar op de daken

Kerst is de tijd van nabeschouwen, rust, familie en lekker eten. En het is ook de tijd van mooie verhalen. Onze stagiair Mick gaat na een periode van 4 maanden afscheid nemen van ons, en hij doet dit met een kerstverhaal dat teruggaat naar zijn geboortejaar.  

 
Terneuzen,

24 december 1998 (20:32 uur)


Exact op tijd verschijnt hij, hij die ons kerstfeest al sinds heugenis tot een succes brengt. Door de lichtbeslagen ramen zie ik zijn arrenslee langzaam vanuit de verte naderen. Zoals gebruikelijk begint hij zijn ronde in het noorden van de stad, waar binnen enkele seconden honderden kinderen, volwassenen en ouderen worden verblijd. Onder de versierde kerstbomen verschijnen cadeautjes.
Waar hij normaal kan blijven zitten in zijn arrenslee, is er 1 nieuwbouwhuis waarvoor hij uit moet stappen. Ik zie hoe hij zijn arrenslee langzaam laat landen op het wit besneeuwde dak van de aanliggende garage.


Terwijl zijn hardwerkende rendieren enkele seconden kunnen uitrusten, pakt hij zijn goedgevulde zak cadeautjes en loopt het dak op. Doordat hij geconcentreerd naar de schoorsteen kijkt, ziet hij een dichtgevroren plasje water niet. Langzaam raakt hij in een glijpartij, het einde van het dak nadert en dan… Valt hij 2,5 meter naar beneden.
Ik denk geen seconde na, ren naar buiten en help hem opstaan. De schade valt gelukkig mee door de dikke sneeuw die zijn klap opving. Hij komt echter niet ongeschonden uit de sneeuw en ik verbind zijn op het eerste oog gekneusde pols. We overleggen een ogenblik en besluiten onze afspraak met een knik, hij bezorgt de overige cadeautjes in mijn straat en stijgt op. Op weg naar zijn volgende bestemming verdwijnt hij langzaam in het maanlicht.

 

Den Haag,
18 maart 1999 (08:01 uur)


Wet van 18 maart 1999, houdende bepalingen ter verbetering van de arbeidsomstandigheden (Arbeidsomstandighedenwet 1998). Indien persoonlijke beschermingsmiddelen ter beschikking van de werknemers worden gesteld en indien op arbeidsmiddelen of anderszins beveiligingen zijn aangebracht, zorgt de werkgever ervoor dat de werknemers op de hoogte zijn van hun doel en werking en de wijze waarop zij deze dienen te gebruiken.

Terneuzen,
24 december 1999 (20:31 uur)
Afwachtend sta ik voor het lichtbeslagen raam, zou hij mijn wijziging van de wet hebben meegekregen? Door de vallende sneeuwvlokken zie ik een volledig verlichte arreslee naderen, net als het voorgaande jaar landt hij op de garage van mijn overburen waar hij uitstapt.

Een aantal dingen vallen mij op:
- Boven zijn pak draagt hij een geel reflecterend hesje
- Op zijn hoofd draagt hij een gele helm met daarboven een reflecterende kerstmuts
- Zijn loop over het gladde dak gaat zo recht dat het niet anders kan dat hij aangepaste grip schoenen aanheeft.

Kortom; hij heeft alle persoonlijke beschermmiddelen aangeschaft die ervoor zorgen dat hij bij dat ene huisje in Terneuzen toch veilig de cadeautjes kan bezorgen. Vlak voordat hij zijn rendieren laat opstijgen ziet hij mij staan en geeft een knipoog. Zwaaiend stijgt hij op, en ik, ik ben tevreden en trots.

 

Terneuzen,
22 december 2017 (12.00 uur)

Dit jaar hebben wij met zijn allen Nederland een stuk veiliger gemaakt. We hebben weer tientallen veiligheidskundigen opgeleid en ook het advies gedeelte van Apply heeft niet stil gezeten. Toch kan het nooit veilig genoeg zijn, niets is wat het lijkt. Daarom willen we jullie vragen om ook in 2018 scherp te blijven en ons kikkerlandje nog veiliger te maken dan het al is.

Namens het hele team van Apply Opleidingen en Advies wensen we jullie fijne feestdagen en een gelukkig maar vooral een veilig 2018!

En mocht u zondagavond naar buiten kijken en een kerstman met een reflecterend hesje voorbij zien vliegen, dan kent u nu in ieder geval het verhaal hierachter.