Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 0113 - 40 55 88

Nieuws

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over Apply Opleidingen en Advies.

Hoofdsprekers Veiligheidsdag bekend!

Na de succesvolle achtste editie van de Apply Veiligheidsdag organiseren we ook dit jaar de Veiligheidsdag weer in het oude klooster Bovendonk te Hoeven. De dag vindt plaats op woensdag 22 mei 2019 en heeft als thema 'Samenwerkende verschillen'.

 

'Samenwerkende verschillen' wat houdt dat in? In het vakgebied arbeidsveiligheid vindt momenteel een ontwikkeling plaats: enerzijds wordt er nog steeds gewerkt met klassieke middelen zoals checklists, maar anderzijds worden er steeds meer nieuwe technieken zoals robots, cobots, AI, drones en virtual reality toegepast. De vraag die op deze dag centraal staat is: hoe gaan beide uitersten (mens versus robot) in de nabije toekomst positief met elkaar samenwerken op het gebied van arbeidsveiligheid? Werken zij elkaar tegen of versterken ze elkaar juist?

 

Ook dit jaar zal de dag weer worden ingevuld met prominente hoofdsprekers. Zo zijn we erg enthousiast om de volgende hoofdsprekers te mogen verwelkomen:

  • Prof. Dr. Ira Helsloot; hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit en editor van het Journal of Contingencies and Crisis Management.
  • Patrick van de Sande en Karien van der Loo - van de Sande; nabestaanden van Toon en auteurs van het gelijknamige boek 'Toon'.
  • Dr. Peter Roelofsma; onderzoeker aan de Faculteit Sociale Wetenschappen aan de TU Delft.
  • Joris van Dooren & Coen Luijten; docenten Communicatie aan Fontys Tilburg en auteurs van het boek 'Creativity Works!'.
  • Kees Zorge; senior adviseur Automatisering en ondernemer.

Wil je meer informatie over onze hoofdsprekers? Of ben je benieuwd naar het programma van de dag? Dat kun je allemaal vinden op onze website www.veiligheidsdag.nu. Daar kun je je trouwens ook al inschrijven!