Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 0113 - 40 55 88

Nieuws

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over Apply Opleidingen en Advies.

Stof tot nadenken..

De cijfers liegen er niet om: jaarlijks sterven er ruim vierduizend mensen aan de gevolgen van beroepsziekten, waarvan ruim drieduizend door beroepslongziekten. Dit zijn maar liefst vijf keer zoveel dodelijke slachtoffers dan in het verkeer. Dit is onnodig, want met de juiste maatregelen en met goed in- en toezicht kan er veel leed voorkomen worden.

 

In het magazine ‘Opgelucht’, geschreven door RPS en de LAN, wordt hier veel aandacht aan besteed. Dit magazine is bedoelt om bedrijven op weg helpen naar een werkomgeving waarin het voorkomen van beroepslongziekten centraal staat. U als werkgever bent namelijk aansprakelijk voor de veiligheid en de gezondheid van uw medewerkers op het werk.

 

Er zijn nog teveel bedrijven die onvoldoende maatregelen nemen om veilig en gezond met stoffen te werken. Het gaat hierbij niet alleen over kankerverwekkende en giftige stoffen. Maar ook over stoffen die heel onschuldig lijken zoals alledaagse schoonmaakmiddelen en natuurlijke stoffen zoals meelstof en schimmels.

 

Bent u benieuwd naar het magazine van opgelucht.nl? Ga dan naar http://opgelucht.nl/het-magazine/ en vraag daar de uitgave gratis aan. In het magazine vindt u onder andere interviews met slachtoffers die moeten leven met een (beroeps)ziekte en met deskundigen op dit gebied.