Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 0113 - 40 55 88

Subsidies

Door verschillende subsidies en belastingvoordelen wordt de combinatie van leren en werken aantrekkelijker voor werkgevers, werknemers en particulieren. Hieronder zijn een aantal mogelijkheden weergeven.

Subsidies

Subsidie voor VOMI- en VOTOB-leden

De VOMI Vereniging heeft subsidie* gekregen voor het project ‘Werken aan procesinstallaties’. Op basis van dit subsidieproject kunnen VOMI- en VOTOB-leden tijdelijk een tegemoetkoming krijgen van de VOMI Vereniging als hun medewerker(s) voor mei 2022 een opleiding OVK of MVK succesvol afronden. 

 

Apply Opleidingen en Advies is één van de opleiders binnen dit project.  We kunnen voorstellen dat dit vragen oproept. Bekijk daarom de spelregels van de VOMI-scholing hier. 

*De subsidie is toegekend aan de VOMI Verenging. De voorwaarden worden door de VOMI vereniging bepaald.  Apply heeft geen invloed op de uitkering van tegemoetkoming op de opleidingskosten.

 

NOW: NL leert door

Het doel van NL leert door is om de gevolgen van de crisis te helpen verzachten door mensen te ondersteunen om zich te (her)oriënteren op hun actuele mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Dit geldt niet alleen voor werknemers, flexwerkers, zzp’ers en ondernemers, maar ook voor mensen die nu geen werk hebben. Lees verder via: NOW: Inspanningsverplichting – NL leert door

Persoonlijk ontwikkelbudget voor iedereen

Zowel werkenden als niet-werkenden kunnen straks een persoonlijk ontwikkelbudget voor scholing en ontwikkeling aanvragen. Zij kunnen dat inzetten om bijvoorbeeld een mbo-diploma te halen, maar ook om een sector-erkend certificaat te halen of om een cursus te volgen. Het doel is dat meer mensen zich gaan ontwikkelen tijdens hun loopbaan, en dat ze zo beter inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt.

 

Studiekostenaftrek voor ZZP'ers

ZZP'ers kunnen de kosten voor een opleiding of een studie aftrekken van de belasting. 

Hier gelden de volgende voorwaarden:

  • Je volgt de opleiding voor je toekomstige beroep of functie – in dit geval zijn de kosten aftrekbaar in de aangifte inkomstenbelasting.
  • Je volgt de opleiding voor je huidige bedrijf – in dit geval zijn de kosten aftrekbaar als bedrijfskosten.
  • Hobbymatige opleidingen zijn – op enkele uitzonderingen na – niet aftrekbaar.

Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking (OOM)

Voor bij OOM aangesloten bedrijven die een tegemoetkoming willen in de scholingskosten van hun praktijkopleider zijn er wellicht toelages beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website van OOM.

 

Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB)

Werkgevers binnen de installatietechniek kunnen voor het laten scholen van de werknemers subsidie ontvangen. Meer informatie is te vinden op de website van OTIB.

 

O&O-fondsen

Er zijn vele Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O-fondsen) die financieel bijdragen aan de scholing van werknemers in een specifieke branche. Informeer bij uw brancheorganisatie wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn. Deze verschillen per branche.  Kijk hier  voor een overzicht van erkende O&O-fondsen en verwante fondsen.

 

LET OP: Subsidies zijn erg veranderlijk: er kunnen elk jaar weer subsidies bij komen of juist af vallen.