HVK opleiding

HVK opleiding - Hogere Veiligheidskunde

HVK

Na afronding van de Hogere Veiligheidskunde opleiding beschik jij over management- en adviesvaardigheden en de skills om een strategisch veiligheidsplan op te stellen, uit te voeren, te controleren en bij te sturen.

Direct inschrijven
Prijs
€ 16.550,00 excl. btw
Duur
±14 maanden (38 lesdagen)
Locatie
Den Bosch, Dordrecht
Offerte aanvragen

Wat kan ik na deze opleiding?

 Na de HVK opleiding kun jij als veiligheidsprofessional de collega’s, de directie en/of opdrachtgever ondersteunen en adviseren bij het herkennen en beheersen van arbeidsrisico’s. Naast dat je het strategisch veiligheidsplan kunt opstellen, uitvoeren, controleren en bijsturen, ben je de gesprekspartner voor de Nederlandse Arbeidsinspectie en andere externe toezichthouders.

Inhoud van de HVK opleiding

De opleiding Hogere Veiligheidskunde bestaat uit 5 modules en is opgebouwd volgens de PDCA cirkel van Deming; Plan, Do, Check & Act. Apply heeft hier de stap Prepare aan toegevoegd. Door deze structuur wordt de lesstof op een logische volgorde aangeboden.  Deze vijf modules zijn gericht op het theoretisch kader (wet- en regelgeving), plannen, organiseren, bewaken en borgen van veiligheid. Wil jij weten welke onderwerpen aan bod komen en wat de examenonderdelen zijn? Vraag dan geheel vrijblijvend de informatiebrochure aan.

Praktijkdagen

Theorie en praktijk zijn naar onze mening onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens de HVK opleiding organiseert Apply vier praktijkdagen. De theorie wordt zo direct geoefend in de praktijk.

Welke praktijkdagen zijn er?

  •  Rl&E en Rl&E-toets in de praktijk

  • Productie-omgevingen en (petro-) chemie

  • Nanotechnologie en (ioniserende) straling

  • Audits in de praktijk

Studieduur

De HVK opleiding bestaat uit 36 lesdagen op een vaste weekdag van 09:00 uur tot 17:00 uur en een aantal avonden. De studieduur is 12-14 maanden. Na deze periode heb je nog maximaal 18 maanden de tijd om de examenonderdelen af te ronden. In reguliere schoolvakanties en op feestdagen wordt geen lesgegeven.

Toelatingseisen

Om de opleiding te kunnen volgen moet je voldoen aan de volgende instroomeisen:

  • MVK-opleiding (Hobéon SKO-goedgekeurd) of;

  • Hbo-denk- en werkniveau

  • Plus minimaal 2 jaar relevante werkervaring

Ben je niet rechtstreeks toelaatbaar, maar wil je wel de opleiding volgen? Dan kun je een intakegesprek aanvragen. In dit gesprek wordt beoordeeld of een realistische instroom mogelijk is.

Waarom Apply?

Je kiest voor Apply omdat wij de meest praktijkgerichte en persoonlijke opleider zijn. Je krijgt les van veiligheidsprofessionals met specifieke kennis en een ruime praktijkervaring, gaat op bedrijfsbezoek, integreert je dagelijkse praktijk middels opdrachten in je studie en je kunt de geleerde theorie na het behalen van je diploma meteen toepassen in de praktijk!

Vragen over de opleiding?

Veelgestelde vragen

Opleidingen