HVK opleiding

HVK-opleiding

9.2
Score gebaseerd op 33 reviews
Hogere Veiligheidskunde

Na afronding van de Hogere Veiligheidskunde opleiding beschik jij over management- en adviesvaardigheden en de skills om een strategisch veiligheidsplan op te stellen, uit te voeren, te controleren en bij te sturen.

Prijs
€ 17.875,00 excl. btw
Duur
38 lesdagen
Locatie
Den Bosch,, Dordrecht,
Offerte aanvragen
9.2
Score gebaseerd op 33 reviews

Inhoud van de HVK opleiding

De opleiding Hogere Veiligheidskunde bestaat uit 5 modules en is opgebouwd volgens de PDCA cirkel van Deming; Plan, Do, Check & Act. Apply heeft hier de stap Prepare aan toegevoegd. Door deze structuur wordt de lesstof op een logische volgorde aangeboden.  Deze vijf modules zijn gericht op het theoretisch kader (wet- en regelgeving), plannen, organiseren, bewaken en borgen van veiligheid. Wil jij weten welke onderwerpen aan bod komen en wat de examenonderdelen zijn? Vraag dan geheel vrijblijvend de informatiebrochure aan.

Is de HVK opleiding geschikt voor mij?

Als HVK’er adviseer je het management en de OR met betrekking tot het beleid over de veiligheid en Arbo binnen de organisatie. Daarnaast ben je een volwaardig gesprekspartner voor opdrachtgevers en de Nederlandse Arbeidsinspectie. 

Om de opleiding te kunnen volgen moet je voldoen aan de volgende instroomeisen:

  • MVK-opleiding (Hobéon SKO-goedgekeurd) of;

  • Hbo-denk- en werkniveau

Ben je niet rechtstreeks toelaatbaar, maar wil je wel de opleiding volgen? Vraag dan hieronder het toelatingsdocument aan. Op basis van het ingevulde document brengen wij een studieadvies uit.

Praktijkdagen

Theorie en praktijk zijn naar onze mening onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens de HVK opleiding organiseert Apply vier praktijkdagen. De theorie wordt zo direct geoefend in de praktijk.

Welke praktijkdagen zijn er?

  •  Rl&E en Rl&E-toets in de praktijk

  • Productie-omgevingen en (petro-) chemie

  • Nanotechnologie en (ioniserende) straling

  • Audits in de praktijk

Studieduur

De HVK opleiding bestaat uit 38 lesdagen op een vaste weekdag van 09:00 uur tot 17:00 uur. De studieduur is 12-14 maanden, gevolgd door de examenonderdelen. In reguliere schoolvakanties en op feestdagen wordt geen lesgegeven.

Onze HVK-opleiding kent een ruime afstudeertermijn. Voor afronding van de examenonderdelen heb je na de laatste lesdag nog 18 maanden de tijd.

Hobéon SKO

De opleiding Hogere Veiligheidskunde van Apply is een door Hobéon SKO toegelaten opleiding. Hobéon ziet toe op de kwaliteit van de opleiding.

Wanneer start de HVK-opleiding?

Waarom Apply?

Je kiest voor Apply omdat wij de meest praktijkgerichte en persoonlijke opleider zijn. Je krijgt les van veiligheidsprofessionals met specifieke kennis en een ruime praktijkervaring, gaat op bedrijfsbezoek, integreert je dagelijkse praktijk middels opdrachten in je studie en je kunt de geleerde theorie na het behalen van je diploma meteen toepassen in de praktijk!

De opleidingen van Apply worden al jaren door oud-studenten beoordeeld op het gebied van onderwijs, studiebegeleiding, kwaliteit en voorzieningen.  Uit de resultaten van de beoordelingen op de onafhankelijke vergelijkingssite Springest blijkt dat studenten erg tevreden zijn over hun studie en Apply als opleider. Bekijk hier de reviews

Studiekeuzeactiviteiten

Ontdekken of deze opleiding bij je past? Dan kan het helpen deel te nemen aan een studiekeuzeactiviteit. 

Vragen over de opleiding?

Ontmoet je docenten

Onze docenten zijn deskundige en bevlogen veiligheidsprofessionals met specifieke kennis en een zeer ruime praktijkervaring. Zij zijn dé veiligheidsexpert in het vakgebied waarin zij adviseren en lesgeven.

Veelgestelde vragen

Opleidingen

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op