
MVK opleiding - Middelbare Veiligheidskunde
Wil jij meer weten over het opstellen van een RI&E, hoe je risico's kunt herkennen en beheersen en wil je beter worden in het geven van veiligheidsadviezen? Dan is de opleiding MVK dé opleiding voor jou!
Download onze brochure!
Na het invullen van ons aanvraagformulier kun je onze brochure downloaden.
Door je gegevens achter te laten ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy policy en geef je toestemming dat we je gegevens mogen verwerken.
Wat kan ik na deze opleiding?
Als Middelbaar Veiligheidskundige houd je toezicht op de uitvoering van het veiligheidsbeleid en stelt dit waar nodig bij.Tijdens de opleiding leer je risico's te herkennen en hoe je deze kunt beheersen. Ook leer je hoe je een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE) opstelt en hoe je deskundig advies uitbrengt. Na de opleiding heb je kennis van wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsveiligheid en ben je in staat om het veiligheidsbeleid van een organisatie sturing te geven.
Inhoud
De opleiding bestaat uit drie modules van in totaal 15 lesdagen. Module 1: OVK geldt als voorbereidingstraject op module 2 en 3. Het raamwerk en de opbouw van de modules sluiten volledig op elkaar aan. Vanaf module 2 wordt de verdiepingsslag gemaakt en leer je alles over veiligheidsthema’s, gezondheidsthema’s, adviesvaardigheden en communicatie. Tijdens de RI&E in de praktijkdag wordt het theoretisch inzicht vertaald naar de dagelijkse praktijk door een RI&E uit te voeren bij een extern bedrijf.
Toelatingseisen
Om met de opleiding te mogen starten, dien je aan één van de onderstaande eisen te voldoen:
Een afgeronde mbo-opleiding en affiniteit met techniek of;
een afgeronde OVK-opleiding of;
aantoonbaar denk- en werkniveau op mbo 4 niveau.
Waarom Apply?
Je kiest voor Apply Opleidingen en Advies omdat je bij Apply geen nummer bent. Wij zijn er voor jou en niet andersom.Hiernaast krijg je les van vakkundige docenten met ruime praktijkervaring en breng je de geleerde theorie in de praktijk tijdens de RI&E in de praktijkdag.
Praktische informatie
De totale studiebelasting bedraagt ± 350-500 uur. Het klassikale deel van de opleiding duurt ongeveer 6-8 maanden (15 lesdagen). De lessen starten om 09:30 uur en eindigen om 17:00 uur. Lesdagen in de eerste module zijn om de week. De lesdagen van module 2 en 3 zijn wekelijks. In reguliere schoolvakanties wordt geen les gegeven.
Aansluitend op de laatste lesdag heb je 12 maanden de tijd om de scriptie af te ronden en te verdedigen.
Kosten
De kosten van onze MVK-opleiding bedragen € 5.900,- excl. btw. Dit bedrag is een all-in tarief.
Inbegrepen zijn de kosten voor de lessen, lesmaterialen, lesboekenkosten, het schriftelijke MVK-examen, catering, begeleiding bij de scriptie en bedrijfsopdracht, verdediging van het eindwerk en toegang digitale les- en leeromgeving.
Bij inschrijving aan de opleiding ontvang je 12 maanden gratis toegang tot Sdu HSE online arbo praktijkinformatie en regelgeving ter waarde van € 1.611,72!
Vragen over de opleiding?
Benieuwd naar ervaringen van anderen?
Schrijf je in!
Schrijf je in voor de opleiding MVK. Wij starten in 2022 op verschillende locaties en momenten. Kijk hieronder voor het overzicht.
Waarom kies je voor Apply?
- In de praktijk toepasbare theorie
- Leereffect van mede-cursisten
- Les van veiligheidsexperts
- Persoonlijke begeleiding
- Hoge beoordelingen door oud-studenten