
MVK opleiding - Middelbare Veiligheidskunde
Wil jij meer weten over het opstellen van een RI&E, hoe je risico's kunt herkennen en beheersen en wil je beter worden in het geven van veiligheidsadviezen? Dan is de opleiding MVK dé opleiding voor jou!
Download onze brochure!
Na het invullen van ons aanvraagformulier kun je onze brochure downloaden.
Door je gegevens achter te laten ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacy policy. Eveneens geef je toestemming dat we contact met je mogen opnemen en je gegevens verwerken.
Schrijf je in!
Schrijf je in voor de opleiding MVK. Wij starten op verschillende locaties en momenten. Kijk hieronder voor het overzicht.
Inhoud MVK opleiding
De opleiding bestaat uit drie modules van in totaal 15 lesdagen. Module 1: OVK geldt als voorbereidingstraject op module 2 en 3. Het raamwerk en de opbouw van de modules sluiten volledig op elkaar aan. Vanaf module 2 wordt de verdiepingsslag gemaakt en leer je alles over veiligheidsthema’s, gezondheidsthema’s, adviesvaardigheden en communicatie. Tijdens de RI&E in de praktijkdag wordt het theoretisch inzicht vertaald naar de dagelijkse praktijk door een RI&E uit te voeren bij een extern bedrijf.
Is de MVK opleiding geschikt voor mij?
Als MVK’er controleer en beheer je alles rondom de veiligheid in het bedrijf. Een belangrijke taak is het geven van advies over arbeidsomstandigheden. Je brengt risico’s en gevaren in kaart en bedenkt en implementeert de beheersmaatregelen en evalueert of de maatregelen effect hebben.
Om met de opleiding te mogen starten, dien je aan één van de onderstaande eisen te voldoen:
Een afgeronde mbo-opleiding en affiniteit met techniek of;
Een afgeronde OVK-opleiding of;
Aantoonbaar denk- en werkniveau op mbo 4 niveau.
Ben je niet rechtstreeks toelaatbaar, maar wil je wel de opleiding volgen? Vraag dan het toelatingsdocument MVK aan. Op basis van het ingevulde document brengen wij een studieadvies uit.
Studieduur
De MVK opleiding bestaat uit 15 lesdagen op een vaste weekdag van 09:30 uur tot 17:00 uur. De studieduur is 6-8 maanden, gevolgd door de examenonderdelen. In reguliere schoolvakanties en op feestdagen wordt geen lesgegeven.
Onze MVK-opleiding kent een ruime afstudeertermijn. Voor afronding van de examenonderdelen heb je na de laatste lesdag nog 12 maanden de tijd.
Wanneer start de MVK opleiding?
De MVK opleiding van Apply start meerdere keren per jaar in Bergen op Zoom, Dordrecht, Den Bosch en in de Virtual Classroom.
Investering
De investering bedraagt € 6.250,- exclusief btw. Dit is een all-in tarief. Inbegrepen in dit tarief zijn de opleidingskosten, examenkosten, lesboekenkosten, catering, toegang digitale leeromgeving en lesmateriaal.
Voor het maken van een herexamen of het inhalen van lessen rekenen wij geen extra kosten.
Waarom Apply?
Je kiest voor Apply omdat wij de meest praktijkgerichte en persoonlijke opleider zijn. Je krijgt les van veiligheidsprofessionals met specifieke kennis en een ruime praktijkervaring, gaat op bedrijfsbezoek, integreert je dagelijkse praktijk middels opdrachten in je studie en je kunt de geleerde theorie na het behalen van je diploma meteen toepassen in de praktijk!
De opleidingen van Apply worden al jaren door oud-studenten beoordeeld op het gebied van onderwijs, studiebegeleiding, kwaliteit en voorzieningen. Uit de resultaten van de beoordelingen op de onafhankelijke vergelijkingssite Springest blijkt dat studenten erg tevreden zijn over hun studie en Apply als opleider. Bekijk hier de reviews
Vragen over de opleiding?
Benieuwd naar ervaringen van anderen?
Schrijf je in!
Schrijf je in voor de opleiding MVK. Wij starten op verschillende locaties en momenten. Kijk hieronder voor het overzicht.
Waarom kies je voor Apply?
- In de praktijk toepasbare theorie
- Leereffect van mede-cursisten
- Les van veiligheidsexperts
- Persoonlijke begeleiding
- Hoge beoordelingen door oud-studenten
Veelgestelde vragen
Opleidingen
Het verschil tussen de MVK opleiding en HVK opleiding is met name de behandeling en benadering van de lesstof.
De MVK opleiding richt zich op de beheersing van de risico’s op de werkvloer, dus in die zin meer praktisch. De MVK’er leert risico’s op de werkvloer te herkennen en maatregelen te nemen.
In de HVK opleiding wordt vooral de nadruk gelegd op de rol van de HVK’er met betrekking tot de keuzes en afwegingen ten aanzien van duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid van processen en producten binnen een organisatie. De HVK’er geeft sturing aan het veiligheidsplan en veiligheidsstrategie van de organisatie.
De HVK opleiding is een opleiding op hbo-niveau. Voor deze opleiding is een vooropleiding op hbo-niveau vereist. Je moet in ieder geval, om de lesstof goed te kunnen begrijpen, beschikken over een hbo werk- en denkniveau.
De opleiding Operationele Veiligheidskunde (OVK) wordt in de markt ook wel eens de BVK opleiding - Basis Veiligheidskunde genoemd. Als BVK'er controleer en beheer je alles rondom de veiligheid in het bedrijf. Een belangrijke taak is het geven van advies over arbeidsomstandigheden.
De opleiding BVK is geschikt voor preventiemedewerkers, teamleiders, voormannen, veiligheidsfunctionarisseren of medewerkers die samen met de Middelbaar Veiligheidskundige of Hoger Veiligheidskundige verantwoordelijk zijn voor de veiligheid in de organisatie.
HVK betekent Hogere Veiligheidskunde. Een Hogere Veiligheidskundige is de expert in risicobeheersing. De Hogere Veiligheidskundige herkent, analyseert en beheerst risico's op het gebied van arbeidsveiligheid, gezondheid en milieu. De HVK opleiding is een vervolgopleiding op de opleiding Middelbare Veiligheidskunde.
Een HVK'er beschikt over management- en adviesvaardigheden en specialistische kennis. Dit leert de HVK'er in een opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK). Na de HVK-opleiding van Apply ben je in staat om een strategisch veiligheidsplan op te stellen, uit te voeren, te controleren en bij te sturen.
De MVK opleiding is een opleiding op mbo-niveau. Voor deze opleiding is een vooropleiding op mbo-niveau 4 of OVK vereist. Je moet in ieder geval, om de lesstof goed te kunnen begrijpen, beschikken over een mbo werk- en denkniveau.
Een Operationeel Veiligheidskundige is verantwoordelijk voor het identificeren en beoordelen van risico's op de werkvloer en het adviseren van het management over hoe deze risico's te beheersen.
De OVK heeft een belangrijke rol als preventiemedewerker en toezichthouder om de veiligheid van de werknemers te waarborgen. Kritisch denken en een goede waarneming van de omgeving zijn essentiële vaardigheden voor een OVK.