Even voorstellen - Sander Gleijm

17 april 2024

Momenteel vervul ik de rol van Adviseur logistieke veiligheid bij Apply, een functie die een breed scala aan taken omvat. Mijn specialisatie ligt voornamelijk op het gebied van gevaarlijke stoffen.

Kan je jezelf kort introduceren?
Ik ben Sander, 44 jaar oud, en werkzaam bij Apply Opleidingen en Advies. Ik ben nu 2 jaar in dienst en werkte hiervoor bij All Prevent (een van de andere partnerbedrijven van The Safety Network). Mijn ervaring in het vak van gevaarlijke stoffen dateert al van voor 2010. In 2013 behaalde ik mijn diploma Specialist Gevaarlijke Stoffen aan het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. Eerder had ik al mijn certificaat veiligheidsadviseur (weg, spoor en binnenwater) behaald.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Apply Opleidingen en Advies te werken?
Omdat het stukje gevaarlijke stoffen bij All Prevent wegging, Apply meer met gevaarlijke stoffen wilde gaan doen en ik inmiddels was verhuisd naar Colijnsplaat maakte de keuze erg makkelijk. 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Het is lastig om te beschrijven hoe een gemiddelde werkdag er voor mij uitziet, omdat elke dag anders is. Mijn taken omvatten onder andere het uitvoeren van inventarisaties bij bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken. Als uit hun Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) blijkt dat er blootstelling is aan gevaarlijke stoffen dan kan ik deze toetsen aan de grenswaarde.Voor andere bedrijven treed ik weer op als veiligheidsadviseur, deze functie is meer gericht op het transport gedeelte.

Wat maakt het werk leuk?
Bij Apply heb je als adviseur de vrijheid om zelf je werk in te plannen, en er heerst geen 9-5 mentaliteit. Voorheen werkte ik bij een distributeur, waar dit strikt werd gehandhaafd en ik dat als minder prettig ervaarde.Bij All Prevent en ook bij Apply kreeg ik al snel de vrijheid om mijn eigen schema in te vullen. Dit vereist wel wat discipline en is niet voor iedereen geschikt😉 Ik kan dus ook 's avonds thuis nog aan de slag of zaterdags een training verzorgen als dit voor de klant beter uitkomt.

Hoe zou je de teamdynamiek in Apply omschrijven?
Bij Apply werk ik voornamelijk samen met een selecte groep collega's, met name de veiligheidskundigen. Zij benaderen mij met de vraag of ik aanvullende inventarisaties kan uitvoeren wanneer zij gevaarlijke stoffen tegenkomen in een organisatie. De samenwerking met deze collega’s is prettig omdat je samen het vak deelt.

Heb je nog verdere plannen voor de toekomst bij Apply?
Ik ben op dit moment in de afrondende fase van de opleiding Middelbare Veiligheidskunde, de examens zijn achter de rug en ben mijn scriptie aan het schrijven. Mijn partner Ellis is in haar laatste jaar van de opleiding Social Work aan de HZ en dus ook druk bezig met haar onderzoek en scriptie. Wellicht volgt hierna nog een opleiding maar eerst de MVK afronden en uitkijken naar een verre reis met Ellis.

Waarom werken bij Apply?
Apply geeft vrijheid om zelf je werk in te plannen en daarnaast geeft het netwerk waar ze in zitten (The Safety Network), ook de kans om bij andere bedrijven ingezet te worden, wat het werk voor mij meer divers en leuker maakt. Zo ben ik weleens bij TSA Safety Services ingezet als veiligheidstoezichthouder, dit soort diverse klussen ervaar ik als positief!

‘Het is leuk om door andere bedrijven gevraagd te worden zoals TSA Safety Services om een taak te mogen uitvoeren, het is dan leuk als het goed gaat en je vanuit verschillende kanten hoort dat het als positief wordt ervaren, dat geeft een fijn gevoel!’

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op