Laat je opleidingsbudget niet verlopen

Laat je opleidingsbudget niet verlopen!

8 november 2023

Veel organisaties maken gebruik van een opleidingsbudget. Heb jij in 2023 nog geen gebruik gemaakt van dit budget? Schrijf je dan dit jaar nog snel in voor een opleiding! Je kunt het budget ook inzetten voor een opleiding die start in 2024. Zolang de opleiding voor maart 2024 van start gaat.

Snel je opleidingsbudget gebruiken

Het opleidingsbudget van 2023 verloopt bijna. Je kunt er dus nog even gebruik van maken! Bespreek met je manager of HR-afdeling wat de mogelijkheden zijn bij jouw organisatie. 

Heb je toestemming om het opleidingsbudget in te zetten? Boek dan snel een opleiding op onze opleidingspagina.

Boek nu alvast voor 2024

Opleidingsbudget is vastgesteld op de datum dat je het uitgeeft, niet dat je daadwerkelijk een opleiding volgt. Dus je kunt jouw budget van dit jaar prima gebruiken om volgend jaar een opleiding te volgen. De enige voorwaarde is dat de factuur in dit jaar verstuurd wordt. En dat is voor ons geen enkel probleem. Laat bij het boeken van de opleiding gewoon even weten dat je de factuur in 2023 wilt ontvangen en wij regelen de rest.

Drie manieren om na te gaan of je een opleidingsbudget hebt

Wil je weten of je recht hebt op een opleidingsbudget? Dan kun je dit nagaan op verschillende manieren.

  1. Neem je arbeidsovereenkomst door. Werkgevers die een opleidingsbudget beschikbaar stellen voor werknemers, verwerken dit in je arbeidsovereenkomst. Neem deze daarom nog eens door.

  2. Ga in gesprek met Human Resources (HR). Heeft je werkgever een afdeling personeelszaken? Ga dan langs bij deze afdeling. Ze weten hier precies wat er mogelijk is.

  3. Is er sprake van een cao en heeft je werkgever zich aan een cao te houden? Dan staat hier informatie in over verplichte opleidingsbudgetten.

Persoonlijk advies bij het kiezen van je opleiding

Wil jij profiteren van het opleidingsbudget, maar weet je nog niet welke opleiding je wil volgen? Of heb je vragen over een bepaalde opleiding? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het vinden van de opleiding die bij je past.

Neem contact op met onze opleidingsadviseur

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op