Ontmoet - Janita Akkerman

8 mei 2024

Met maar liefst 20 jaar ervaring in de petrochemie, waar ik verschillende rollen vervulde, waaronder werkvoorbereider, planner, en teamleider, besloot ik een nieuwe weg in te slaan. Mijn overstap naar Apply Opleidingen & Advies, dat deel uitmaakt van The Safety Network, bracht me in een andere richting.

Kan je jezelf kort introduceren?
Ik ben Janita, 50 jaar, en werkzaam bij Apply Opleidingen en Advies. Momenteel vervul ik de rol van administratief medewerker. Mijn taken omvatten het beheren van de mailboxen voor binnenkomende vragen, het koppelen van studenten en docenten, en assisteren met het inplannen van lesdagen. Het is een heel ander takenpakket dan wat ik voorheen gewend was, maar het brengt een diversiteit aan uitdagingen met zich mee.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Apply Opleidingen & Advies te werken?
Na jarenlang in een grote organisatie te hebben gewerkt, verlangde ik naar de ervaring van een kleiner team. Bij Apply vond ik dat: Een hecht clubje met korte lijntjes, waar je snel antwoord krijgt door even bij de collega in het kantoor ernaast binnen te lopen. De afstand van mijn oude werkplek van 100 km naar mijn huis vergeleken met de 10 km naar Apply speelde ook een rol in mijn keuze. In de zomer fiets ik met plezier naar de locatie in Goes.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Geen dag is hetzelfde bij Apply. Ik begin vaak met het bekijken van de mailboxen, waarbij ik prioriteiten stel en vervolgens alles doorneem en netjes afhandel. Daarna ga ik aan de slag met het zichtbaar maken van lesdagen, zodat zowel leerlingen als docenten hun volgende lessen ruim van tevoren online kunnen bekijken. Het doorgeven van wijzigingen in lesroosters en locaties behoort ook tot mijn taken. De onvoorspelbaarheid maakt het werk interessant; er gebeurt altijd wel iets.

Quote: ‘Je gaat nooit naar het werk met de gedachte "Dit ga ik vandaag allemaal doen." Er gebeurt altijd wel iets onverwachts, en dat maakt het werk juist leuk!’

Wat maakt het werk leuk?
Het contact met de mensen en de diversiteit in mijn taken. Ik ben echt een mensenmens en waardeer de hechtheid in het team. Bovendien bevindt ons kantoor in Goes zich in een pand met meerdere partnerbedrijven van The Safety Network, waardoor er bij de koffieautomaat altijd ruimte is voor een kort praatje. En kan je altijd naar de andere kant van de gang lopen voor een leuk praatje!

Hoe zou je de teamdynamiek in Apply omschrijven?
Bij Apply heerst het principe 'één voor allen en allen voor één'. De teamgeest is voelbaar; we helpen elkaar. Soms blijf je wat langer zodat een collega ook op tijd naar huis kan, of om samen eerder te beginnen om een grote klus te klaren. Deze onderlinge steun geeft een positief gevoel.

Heb je nog verdere plannen voor de toekomst bij Apply?
Op dit moment ben ik bezig met de opleiding OVK (Operationeel Veiligheidskundige). Ik heb veel contact met studenten, en het zou mooi zijn als ik zelf ook de opleiding volg, zodat ik de vragen van studenten goed en deskundig kan beantwoorden. Ik sta ook open voor het volgen van de opleiding MVK (Middelbaar Veiligheidskundige) en bekijk hoe ik deze kennis in de praktijk bij Apply kan inzetten.  

Waarom werken bij Apply?
Aarzel niet om bij Apply te komen werken; het is een plezierige omgeving waar mensen elkaar helpen. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden; je kunt alles vragen. Zowel ikzelf als mijn collega's staan altijd open om elkaar te ondersteunen. Solliciteer zonder twijfel!

Stuur een bericht

Waarmee kunnen wij u helpen?

Stuur een bericht