Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 0113 - 40 55 88

Wat is het verschil tussen OVK en BVK?

De opleiding Operationele Veiligheidskunde (OVK®) wordt in de markt ook wel BVK opleiding – Basis Veiligheidskunde genoemd. 

Het uitgangspunt van onze geregistreerde OVK-opleiding is het aanbieden van een zeer veelzijdige veiligheidskundige opleiding om het gat van VOL-VCA naar Middelbare Veiligheidskunde (MVK) te dichten. De opleiding BVK is een afgeleide van de OVK® -opleiding. Hierdoor is het verschil in onderwerpen minimaal. Het onderscheidend karakter zit voornamelijk in de naam en waardering van het diploma en het financieel voordeel bij doorstromen naar de MVK-modules.

 

Wat zijn de voordelen van de OVK®-opleiding ten opzichte van de BVK-opleiding?

Kiezen voor de OVK®-opleiding betekent kiezen voor een opleiding met meer kansen op de arbeidsmarkt.

In tegenstelling tot de BVK-opleiding is de opleiding OVK® door Hobéon-SKO gecertificeerd. Na afronding van de opleiding ontvang je een gecertificeerd diploma en word je opgenomen in het register van Hobéon als Operationeel Veiligheidskundige. Hiermee heeft het diploma waarde op de arbeidsmarkt. 

 

Wil jij uiteindelijk de MVK-opleiding volgen?

Heb jij een erkend OVK®-diploma behaald bij Apply of een ander opleidingsinstituut? Dan geeft dit diploma vrijstelling op de eerste module van onze MVK opleiding

 

Als afgestudeerd OVK’er bedragen de kosten voor doorstromen naar de MVK-opleiding per persoon € 3.850,- exclusief 21  % btw.

Waarom kies ik voor Apply Opleidingen en Advies?

Bij Apply garanderen wij persoonlijke begeleiding, kleinschalig en praktijkgericht onderwijs. Wij dagen je uit het maximale uit jezelf te halen. Je kiest voor Apply Opleidingen en Advies omdat je bij Apply geen nummer bent. Wij zijn er voor jou en niet andersom. Krijg les van docenten met ruime praktijkervaring en pas de geleerde theorie na het behalen van je diploma meteen toe in de praktijk.

 

Wil jij leren hoe je risico's kunt herkennen en beheersen en hoe je bij kan dragen aan het veilig (laten) uitvoeren van werkzaamheden? Dan is de opleiding Operationele Veiligheidskunde (OVK®) dé opleiding voor jou!

 

BROCHURE AANVRAGEN

  INSCHRIJVEN