MVK opleiding

MVK

MVK betekent Middelbare Veiligheidskunde. Het is een opleiding die zich richt op het herkennen van gevaren, het inschatten van risico's en het nemen van passende maatregelen om werknemers en de werkomgeving te beschermen tegen ongevallen en gezondheidsschade.

Wat is MVK?

MVK staat voor Middelbare Veiligheidskunde. Het is een opleiding die zich richt op het herkennen van gevaren, het inschatten van risico's en het nemen van passende maatregelen om werknemers en de werkomgeving te beschermen tegen ongevallen en gezondheidsschade.

De opleiding legt de nadruk op de ontwikkeling van adviesvaardigheden en het vergaren van kennis en inzicht in arbeidsomstandigheden.

De MVK'er is verantwoordelijk voor het voorbereiden, uitvoeren en adviseren op het gebied van arbeidsomstandigheden en onderhoudt contacten met interne en externe deskundigen op het gebied van arbobeleid, gezondheid, verzuim en verzuimbestrijding, preventie en arbowetgeving.

Is de MVK opleiding geschikt voor mij?

Als MVK’er controleer en beheer je alles rondom de veiligheid in het bedrijf. Een belangrijke taak is het geven van advies over arbeidsomstandigheden. Je brengt risico’s en gevaren in kaart en bedenkt en implementeert de beheersmaatregelen en evalueert of de maatregelen effect hebben. Om met de opleiding te mogen starten, dien je aan één van de onderstaande eisen te voldoen:

  • Een afgeronde mbo-opleiding en affiniteit met techniek of;

  • Een afgeronde OVK-opleiding of;

  • Aantoonbaar denk- en werkniveau op mbo 4 niveau.

Klik op de button hieronder om meer informatie over de opleiding te lezen.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op