Verandering naam MMK

Nieuwe naam voor de opleiding Middelbare Milieukunde (MMK)

6 april 2022

De opleiding Middelbare Milieukunde (MMK) verandert van naam. Vanaf 01 april 2022 gaat de opleiding Toegepaste Milieukunde (TMK) heten.

Een betere herkenbaarheid voor aankomende studenten en het werkveld is de belangrijkste reden voor de naamsverandering. Doordat de opleidingsinhoud niet verandert, blijft de opleiding TMK door Hobéon-SKO erkend.

Lidie van der Minne, directeur Apply, vertelt: ,,Ongeveer een jaar geleden hebben we met het team van Apply geconcludeerd dat de naam MMK niet helemaal passend is voor de opleiding die wij aanbieden. Het is een opleiding die qua niveau tussen de MVK en de HVK ligt, en daarnaast inhoudelijk vooral veel praktische handvatten geeft voor het toepassen van Milieukunde in de organisatie.’’

Gekozen is om de nieuwe opleidingsnaam alleen in te voeren voor studenten die per 1 april 2022 starten met de opleiding. Oud-studenten behouden de ‘oude’ naam op het diploma, voor hen verandert er dus niets. Huidige studenten die nog niet zijn afgestudeerd, worden persoonlijk geïnformeerd. De oude en nieuwe opleidingsnaam worden dus nog “naast elkaar” gebruikt.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op