Podium Veiligheidsdag 2023

Wauw! Wat een dag: Veiligheidsdag 2023

13 november 2023

Woensdag 1 november 2023 kwamen meer dan 200 veiligheidsprofessionals samen in Schouwburg de Kunstmin in Dordrecht voor dé Veiligheidsdag. En wat was dit een geslaagde dag vol met prachtige, inspirerende, informatieve en soms ook emotionele verhalen.

Ook dit jaar stond het programma bomvol interessante sprekers:

Esther van der Voort was voor de derde keer op rij aanwezig als dagvoorzitter. Met een combinatie van aanstekelijk enthousiasme en een dosis humor wist ze de dag naadloos aan elkaar te praten en introduceerde ze de sprekers.

De aftrap van het programma was voor Adrie Kaijser, die ons in een prikkelende presentatie meenam en vertelde over het belang van duurzame arbeidsveiligheid en waarom dit integraal onderdeel moet zijn van organisaties om behaalde veiligheidsniveaus te behouden.

Franca Nieuwenhuys, Projectmanager bij Stichting Industriële Reiniging, gaf ons een kijkje in de keuken van haar HVK-onderzoek naar het vergroten van de arbeidsveiligheid bij geïnertiseerde besloten ruimtes. Een onderwerp dat niet alleen informatief was maar ook de nodige hersenen liet kraken.

Rob Paumen & Jorn Kerkhof van de Nederlandse Arbeidsinspectie namen ons vervolgens mee in de vernieuwde werkwijze omtrent ongevalsonderzoek, die vanaf 1 januari 2023 van kracht is gegaan. Een belangrijke stap om het aantal arbeidsongevallen aan te pakken.

Middagprogramma

En dat was nog lang niet alles, na de lunch verzamelden we in de indrukwekkende grote zaal van Schouwburg de Kunstmin in Dordrecht en konden we ons verheugen op nog meer inspirerende presentaties!

Strafrechtadvocaten Anker & Anker vertelden over hun loopbaan en over de drie zaken die voor hen het meeste impact maakten. Eén daarvan was het strafrechtproces rondom de cafébrand in ’t Hemeltje in Voldendam (2001). John Veerman, toenmalig bedrijfsleider van het café, werd bijgestaan door de gebroeders Anker. Het was John zelf die hierna het podium betrad en in een emotioneel en indrukwekkend verhaal vertelde wat de enorme impact hiervan is op zijn dagelijkse leven.

Na dit verhaal was het de beurt aan Prof. Dr. Jop Groeneweg die ons op interactieve wijze inzichten gaf in het zien en begrijpen van risico’s op de werkvloer. Arno Folkerts sloot de dag af met het onderwerp ’De verandering’. Arno liet ons zien hoe hij met kennis, humor, en vastberadenheid verandering op zowel strategisch als operationeel niveau concreet aanpakt.

De verhalen van de sprekers gaven niet alleen stof tot nadenken, maar ook tot napraten. En dat laatste deden de deelnemers dan ook in de foyer van de Schouwburg, onder het genot van een hapje en een drankje.

Met een brede glimlach kijken wij terug op een bijzonder geslaagde dag en hopen jullie volgend jaar (weer) te zien op woensdag 13 november 2024 op de volgende Veiligheidsdag.

Nog niet uitgekeken?

Ben je benieuwd naar de dag of wil je net als wij nog even nagenieten? Herbeleef dan de hoogtepunten van de dag hieronder met de foto's en de aftermovie!

Aftermovie Veiligheidsdag 2023

Save the date - Veiligheidsdag 2024

Save the date! Over precies één jaar staat de Veiligheidsdag 2024 op het programma. Zet woensdag 13 november 2024 alvast in de agenda en stay tuned voor meer informatie!

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op