Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 0113 - 40 55 88

Informatiebijeenkomsten

  Waarom kiezen voor Apply Opleidingen?

  • Praktijkgerichtheid
  • In de praktijk toepasbare theorie
  • Aandacht voor de mens in zijn vak
  • Gedreven docenten met ruime praktijkervaring
  • Leereffect van mede-cursisten
  • Persoonlijke begeleiding
  • Open inschrijvingen

  Hogere Veiligheidskunde (HVK)

  HVK opleiding - Hogere Veiligheidskunde

   

   

  BROCHURE AANVRAGEN

   

   

  OFFERTE AANVRAGEN

   

   

   

   

   

   

  Onze afgestudeerden beoordelen deze opleiding met een 9,0 op Springest!

   

  Heb jij een passie voor veiligheid op de werkvloer? Wil jij die passie op strategisch niveau uitdragen en echt het verschil maken? Dan is de HVK-opleiding van Apply Opleidingen en Advies de HVK opleiding die jij zoekt!

  Wat kan ik na deze opleiding?

  Na afronding van de HVK-opleiding ben je bekwaam om binnen jouw bedrijf op strategisch beleidsniveau te acteren op het gebied van veiligheid. Je bent in staat om het strategisch plan op te stellen, uit te voeren, te controleren en bij te sturen. Daarnaast word je adviseur van de directie en/of opdrachtgever over de veiligheidsaspecten binnen de organisatie.

  Veiligheid is voortdurende verbetering

  De HVK-opleiding is opgebouwd volgens de PDCA-cyclus, ookwel Deming-cirkel. In dit model is deze voortdurende verbetering vertaald in vier fasen; Plan, Do, Check & Act. Apply heeft hier de stap Prepare aan toegevoegd. Door deze structuur wordt de lesstof op een logische volgorde aangeboden. Deze vijf stappen zijn gericht op het theoretisch kader, plannen, organiseren, bewaken en borgen van veiligheid en zijn vertaald in 5 modules:

   

  Module Omschrijving
  Module 1 Prepare - Wetgeving en RI&E
  Module 2 Plan - RI&E (verdieping) Plan van Aanpak
  Module 3 Do - Gevarenthema’s
  Module 4 Check - Gezondheidsthema’s
  Module 5 Act - Risicomanagement

  Modulair volgen HVK

  De opleiding is ook modulair te volgen. Dit houdt in dat de opleiding opgedeeld is in losse modules die onafhankelijk van elkaar gevolgd kunnen worden. Dit biedt de mogelijkheid om een inhoudelijke module te kiezen op basis van de eigen professionaliseringsbehoefte of ontwikkelingen in de eigen praktijk. 

  Praktijkdagen

  Theorie en praktijk staan naar onze mening niet los van elkaar. Om de kloof tussen theorie en praktijk zo klein mogelijk te maken richt Apply gedurende het curriculum een aantal praktijkdagen in.

  Toelatingseisen

  Om de opleiding te kunnen volgen moet je voldoen aan de volgende instroomeisen:

  • MVK-opleiding (Hobéon SKO-goedgekeurd) of;
  • Hbo-denk- en werkniveau
  • Plus minimaal 2 jaar relevante werkervaring

  Indien je hier niet aan voldoet vindt een intakegesprek plaats waarbij in wordt beoordeeld of een realistische instroom mogelijk is.

  Waarom Apply?

  Je kiest voor Apply Opleidingen omdat wij de meest praktijkgerichte en persoonlijke opleider zijn. Je krijgt les van docenten met ruime praktijkervaring, gaat op bedrijfsbezoek, integreert je dagelijkse praktijk middels opdrachten in je studie en je kunt de geleerde theorie na het behalen van je diploma meteen toepassen in de praktijk!

  Informatie over de opleiding

  De totale doorlooptijd van het cursorische gedeelte is ± 14 maanden. De lesdagen vinden in Den Bosch plaats op woensdagen, in Dordrecht op donderdagen en eens in de 4 weken op een zaterdag. Lesdagen zijn van 09:00 uur tot 17:00 uur.

  Subsidiemogelijkheden

  Door verschillende subsidies en belastingvoordelen wordt de combinatie van leren en werken aantrekkelijker voor werkgevers, werknemers en particulieren. Meer weten over subsidies? Lees verder

   

  Wil je meer informatie over de HVK opleiding? Vraag dan de brochure aan.

  BROCHURE AANVRAGEN

   

   

   

  Duur: ± 14 maanden (38 lesdagen)
  Locatie:
  • Dordrecht
  • Den Bosch
  • Incompany
  Examencode: Hobéon SKO