Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 0113 - 40 55 88

Informatiebijeenkomsten

Waarom kiezen voor Apply Opleidingen?

 • Praktijkgerichtheid
 • In de praktijk toepasbare theorie
 • Aandacht voor de mens in zijn vak
 • Gedreven docenten met ruime praktijkervaring
 • Leereffect van mede-cursisten
 • Persoonlijke begeleiding
 • Open inschrijvingen

Middelbare Veiligheidskunde (MVK)

  MVK opleiding - Middelbare Veiligheidskunde

 

 

BROCHURE AANVRAGEN

 

 

Wil jij meer weten over het opstellen van een RI&E, hoe je risico's kunt herkennen en beheersen en wil je beter worden in het geven van veiligheidsadviezen? Dan is de opleiding MVK dé opleiding voor jou!

 

Als Middelbaar Veiligheidskundige houd je toezicht op de uitvoering van het veiligheidsbeleid en stelt dit waar nodig bij.Tijdens de opleiding leer je risico's te herkennen en hoe je deze kunt beheersen. Ook leer je hoe je een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE) opstelt en hoe je deskundig advies uitbrengt. Na de opleiding heb je kennis van wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsveiligheid en ben je in staat om het veiligheidsbeleid van een organisatie sturing te geven.

Inhoud

De MVK opleiding is verdeeld in 4 deelonderwerpen. Na het behalen van deze opleiding weet je alles over de RI&E, Veiligheidsthema’s, Gezondheidsthema’s, Adviesvaardigheden en Communicatie.

Toelatingseisen

Om met de opleiding te mogen starten, dien je aan één van de onderstaande eisen te voldoen:

 • Een afgeronde mbo-opleiding en affiniteit met techniek of;
 • een afgeronde OVK-opleiding of;
 • aantoonbaar denk- en werkniveau op mbo 4 niveau.

Indien je niet aan één van deze eisen voldoet, dien je een portfolio aan te leveren. Hiervoor hebben wij een document beschikbaar. Vraag hier het document aan. 

Waarom Apply

Je kiest voor Apply Opleidingen en Advies omdat je bij Apply geen nummer bent. Wij zijn er voor jou en niet andersom.
Hiernaast krijg je les van vakkundige docenten met ruime praktijkervaring en breng je de geleerde theorie in de praktijk tijdens de RI&E in de praktijkdag. 

Overige info

Onze opleiding Middelbare Veiligheidskunde is Hobéon SKO gecertificeerd en bestaat uit 3 modules. Module 1  vormt de basis van de opleiding waar o.a. onderwerpen als wetgeving, rapporteren, de RI&E, TRA, arbeidsmiddelen, arbeidsplaatsen en gevaarlijke stoffen elkaar afwisselen.

Vanaf module 2 wordt de verdiepingsslag gemaakt en leer je alles over veiligheidsthema’s, gezondheidsthema’s, adviesvaardigheden en communicatie. Tijdens de RI&E in de praktijkdag wordt het theoretisch inzicht vertaald naar de dagelijkse praktijk door een RI&E uit te voeren bij een extern bedrijf.

Studiebelasting

De totale studiebelasting bedraagt ± 350-500 uur. Het cursorische deel van de opleiding duurt ongeveer 6-8 maanden (15 lesdagen). De lessen starten om 09:30 uur en eindigen om 17:00 uur. Lesdagen in de eerste module zijn om de week. De lesdagen van module 2 en 3 zijn wekelijks. In reguliere schoolvakanties wordt geen lesgegeven.

Aansluitend aan de laatste lesdag heb je 12 maanden de tijd om de scriptie af te ronden en te verdedigen.

Kosten

De kosten van onze MVK opleiding bedragen 5900,- euro exclusief btw. Deze prijs is een all-in prijs. Dit betekent dat de opleidingskosten, examenkosten (schriftelijke examens, begeleiding bij en verdediging van de scriptie), lesboekenkosten, dagverzorging, toegang digitale leeromgeving en lesmateriaal inbegrepen zijn. 

Bij inschrijving aan de opleiding ontvang je 12 maanden gratis toegang tot Sdu HSE online arbo praktijkinformatie en regelgeving ter waarde van € 1332,00 exclusief 21 % btw!

Extra OVK-diploma halen?

Als afsluiting van module 1 is het mogelijk om een examen OVK te maken. Als je dit examen positief afrond, word je opgenomen in het register van Hobéon SKO als Operationeel Veiligheidskundige en ontvang je een erkend diploma. Dit examen is voor de MVK’ers niet verplicht en kost 250,- euro exclusief 21 % btw.

 

Stroom je door vanuit de OVK opleiding? Dan geeft het OVK-diploma vrijstelling voor module 1 van de opleiding. De kosten voor doorstromen naar de MVK-modules bedragen dan all-in per persoon 3850,- euro exclusief btw.

Subsidiemogelijkheden

Door verschillende subsidies en belastingvoordelen wordt de combinatie van leren en werken aantrekkelijker voor werkgevers, werknemers en particulieren. Meer weten over subsidies? Lees verder

 

Wil je meer weten over de MVK opleiding? Vraag dan de brochure aan.

BROCHURE AANVRAGEN

 

 

Duur: 6-8 maanden (15 lesdagen)
Locatie:
 • Bergen op Zoom
 • Nuth
 • Utrecht
 • Dordrecht
 • Den Bosch
 • Incompany
Examencode: Hobéon SKO