Bedrijfscertificering VCA

VCA bedrijfscertificering behalen met Apply

De ervaren adviseurs van Apply ondersteunen organisaties bij het behalen of behouden van het VCA-certificaat. De adviseur wordt jouw vaste gesprekspartner en ondersteunt de organisatie tijdens het hele proces:

Vanaf de start tot nĂ¡ het behalen van de certificering.

Stappen naar VCA bedrijfscertificering

1. Nulmeting

We starten met een nulmeting van de huidige situatie in jouw organisatie. Onze adviseur inventariseert de huidige situatie en vergelijkt deze met de VCA-eisen die in de checklist VCA staan. Tijdens de nulmeting wordt bepaald welk type Vca-bedrijfscertificering het beste bij de organisatie past.

2. Opzet en implementatie van veiligheidssysteem

Na de nulmeting volgt het implementeren van het veiligheidssysteem en het opstellen van een overzichtelijk handboek. In het handboek komen verschillende onderdelen die nodig zijn om aan te tonen dat de organisatie aan de VCA-eisen voldoet.

3. Interne audit

Nadat het veiligheidssysteem is ingevoerd in de bedrijfsvoering plannen we een interne audit. Tijdens een interne audit wordt het veiligheidssysteem getoetst aan de VCA-eisen en de wensen van jouw organisatie. Uitgangspunt hierbij is de dagdagelijkse praktijk. Hierdoor krijgt de interne audit een pragmatisch karakter.

4. Aanvraag VCA-certificaat

Onze adviseur helpt bij de aanvraag van het VCA-bedrijfscertificaat. Er vindt een externe audit plaats door een onafhankelijke certificerende organisatie.

5. Periodiek onderhoud en coaching

Na de certificering van het veiligheidssysteem is het belangrijk om dit systeem te onderhouden. Onze veiligheidsexperts coachen en begeleiden jouw organisatie in deze fase om het systeem te evalueren en waar nodig te verbeteren.

Direct starten? Vraag een adviesgesprek aan.

Stuur een bericht

Waarmee kunnen wij u helpen?

Stuur een bericht