Vergadering HVk

HVK

HVK betekent Hogere Veiligheidskunde. Een Hogere Veiligheidskundige is de expert in risicobeheersing. De Hogere Veiligheidskundige herkent, analyseert en beheerst risico's op het gebied van arbeidsveiligheid, gezondheid en milieu.

Wat is HVK?

HVK betekent Hogere Veiligheidskunde. Een Hogere Veiligheidskundige is de expert in risicobeheersing. De Hogere Veiligheidskundige herkent, analyseert en beheerst risico's op het gebied van arbeidsveiligheid, gezondheid en milieu. De HVK opleiding is een vervolgopleiding op de opleiding Middelbare Veiligheidskunde.

Een HVK'er beschikt over management- en adviesvaardigheden en specialistische kennis. Dit leert de HVK'er in een opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK). Na de HVK-opleiding van Apply ben je in staat om een strategisch veiligheidsplan op te stellen, uit te voeren, te controleren en bij te sturen.

De HVK-opleiding is opgebouwd volgens de PDCA-cyclus. In dit model is de deze voortdurende verbetering vertaald in vier fasen; Plan, Do, Check & Act. Apply heeft hier de stap Prepare aan toegevoegd. Door gebruik te maken van deze fasen wordt de lesstof in een logische volgorde aangeboden. Deze vijf stappen zijn gericht op het theoretisch kader, plannen, organiseren, bewaken en borgen van veiligheid.

Klik op de button hieronder om meer te lezen over de opleiding.

Stuur een bericht

Waarmee kunnen wij u helpen?

Stuur een bericht